whatsapp
Teşvikiye Mh. Hakkı Yeten Cd. No:23, Şişli / İstanbul
Kirurgjija e Trashjes
Një Fillim I Ri
Mos e Vononi Jetën Tuaj.
Merr Informacione Të Duhura

KIRURGJIA E OBEZITETIT

Kirurgjia bariatrik është një term që i referohet procedurave kirurgjikale që ndihmojnë në humbjen e peshës. Në pacientët për t'iu nënshtruar kirurgjisë së obezitetit, ne duhet t'i kushtojmë vëmendje kritereve të ekipit.

Mëngë Gastrike (Zvoglimi İ Lukthit)

Gastrectomy mëngë, e cila është quajtur edhe gastrectomy vertikale mëngë, është një procedurë e njohur dhe më popullore e humbjes së peshës kirurgjikale.

Kjo procedurë zakonisht kryhet laparoskopikisht duke përdorur pajisje kirurgjikale të quajtur "staplers".

Laparoskopia është një kirurgji minimale invazive duke përdorur një kalim endoskop përmes barkut.

Kirurgjia minimale invazive do të thotë më pak rrezik për pacientin.

ByPass Gastrik

Një transaksion kirurgjik që madhësia e stomakut është zvogëluar dhe pjesa e parë e zorrëve të vogla është anashkaluar, duke kufizuar marrjen e ushqimit dhe duke reduktuar thithjen kalorike.

Si rezultat, humbja e peshës është zakonisht dramatike, anashkalimi i stomakut është trajtimi më efektiv për obezitetin e sëmurë.

Balon Gastrik

Balloni i stomakut u zhvillua për humbje peshë për të përgatitur pacientë super të trashë për operacion.

Megjithatë,është një metodë që siguron humbje peshe si një alternativë ndaj kirurgjisë bariatrike në pacientët me mbipeshë dhe obezë të klasës së 1.

Balloni i stomakut është vendosur në stomak nën anestezi të përgjithshme me metodën endoskopike me përjashtim të balonit që gëlltitet.

Balloni i stomakut nuk është një proces i përhershëm.

Pyetjet e Bëra Shpesh

1.A është tubi i dhimbshëm pas kirurgjisë së stomakut?

Një dhimbje serioze nuk është formuar për shkak të kirurgjisë minimale invazive-laparoskopike. Pacienti i jepet ilaçeve të forta në periudhën e hershme postoperative, veçanërisht në 6 orët e para. Pacientët mund të ecin 4-6 orë pas operacioni.

Meqenëse kirurgjia bëhet me një metodë të mbyllurë, do të ketë vetëm plaga (viza) shumë të vogla të prerjes në bark pas ndërhyrjes. Këto këngë do të jenë krejtësisht të padukshme brenda pak muajsh.

Humbja e pritshme e peshës eshtë 80% e peshës së tepërt trupore për 2 vjet pas operracionit. Shumë pacientë obezë te smurë humbasin peshën e yre btë tepërt me operacionin e gastrektomisë me mëngë dhe nuk fitojnë më kurrë peshë.megjithatë, nëse humbja e peshës dështon pas gastrektomisë së mëngës, mund të krzhen operacione laparaskopike rishikuese si operacioni bz-pass. Pacientët e përzgjedhur me kujdes që i nënshtohen rishikimit për shtim në peshë përjwtojnë humbje të kënaqshme shtesë ne peshë.

Nëse jeni nën 60 nga indeksi juaj i masës trupore ju nuk keni nevojë të aplikoni një program diete të veçantë para operacionit. Ju nuk duhet të hani ushqim të ngurtë një ditë para operacionit.

Merr Informacione Të Duhura

Kirurgjija e Obezitetit Ne Turqi

Professor of Obesity Surgery

Prof. Dr. Burak Kavlakoğlu

Professor of Obesity Surgery

Prof. Dr. Burak Kavlakoğlu

Burak Kavlakoglu u diplomua në vitin 1991 me Fakultetin Universitar të Ankarasë të drejtimin mjekësor. Më vonë në vitin 1991, ai punoi si një ekspert kirurgjik i përgjithshëm në arsimin dhe hulumtimin e Lütfi Kırdar. Në vitin 2012, u kualifikua si Docent dhe mandej si Profesor Doktor i kirurgjise se pergjithshme.

Burak Kavlakoglu , ishte i interesuar per operacionet të avamncuara laparoskopike_onkologjike, vecanërisht kirurgjinë e sëmundjeve te obezitetit.


"Trajtimi klasik për diabetin e tipit 2 është për rezultatet e tij , jo për të trajtuar vetë sëmundjen. Nga ana tjetër, kirurgjia bariatrike është trajtimi i vetë sëmundjes."

Merr Informacione Të Duhura
Shikoni ndryshimin tone

Pse Ne?

  • Ne po bëjmë një vlerësim personal
    Ne bejme vlersimin duke mare parasysh se cdo njeri I ka zakonet e veta dhe trupin e vet.
  • Ne jemi te orientuar nga pacienti
    Me qellim qe t'ju pershtatemi nevojave te pacientave kemi orar fleksibil te punes.
  • Kualitetin dhe besimin e kemi ne rrend te pare
    Ne mendojme se kualiteti dhe besimi jane te ndrlidhura njera me tjeteren, ne kurre nuk bejme kompromis per cilesin qe ju te na besoni.

Para - Pasë